AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравей. Имам един единствен проблем с прозводителноста на AutoCad, с командата HATCH много се тормози при стартирането и при работа със самата команда, а компютъра ми е сравнително добър: pfenom 3.2GHz, 8GB ram, GTX 650. Когато съм си пускал чертежите на други компютри, дори и по-слаби този проблем липсва, и нямам никаква идея от какво може да бъде, единствето което си мисля, да не от това, че не съм с intel-ски процесор?

Пробвай с командата HPQUICKPREVIEW и опцията OFF.

Други неща, които трябва да се видят е дали е инсталиран най-новият драйвер за видео картата (от сайта на производителя) и коя е версията на AutoCAD.

Проблемът беше особено осезаем в една от по-старите версии и след това подобриха hatch-a в по-новите версии. Тоест ако си с по-стара версия и можеш да инсталираш по-нова, това би могло да реши проблема.

Мерси за отговора, има ефект от това, HATCH-a се стартира ведна и се работи много леко, но само когато съм приблежил да обектите на които искам да поставя щтриховка, иначе ако е по-отдалечен изгледа дори е по-зле. Като избера обект за щтриховане и Autocad-a се чуди по няколко минути какво става, дори ми задава и въпроса "сигурен ли сте че искате да направите точно това?"
С пследната варсия драйвери съм и AutoCad 2013, в 2011 беше същото положение, а за предходни версии нямам спомен вече.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.