Защо се вижда пресичане, без да има повод за това?

AutoCAD Формула 3D
AutoCAD

Вижте какво се получава като задам 7ММ на цилиндъра става някаква гигантски отвор и нещо го пресича!Също отвора който трябваше да се издълбае отгоре като погледнем със стойноста -7 отиде нагоре вместо да се издълбае.Това ми се случи и когато вдигахме етажа на къщата при щурц-овете като сложа минус и солида се получава нагоре а не на доло?Някой да предложи решение на проблема ако може?!какво трябва да се пипне.Верси 2014

Здравей, това с + и - да не би проблема да идва от това какво направление задаваш с мишката защото ако посочиш посока надолу ( зададеш направление надолу на изчертавания обект - вдигане чрез Extrude, полиния или каквото било ) и зададеш -7 следва обекта да се изчертае със 7 unit -a в обратно на зададеното направление с мишката. А за пресичането така както е завърян обекта се вижда нещо, но не мога да преценя аквкво точно е това в отвора ... като завъртиш обекта има може като отвора е централно пред теб вижда ли се че се пресича.

Ами да вижда се като е срещу мене и като кликна на него избирам солида.Това със размера се оказа че задавам диаметъра а не половината както е и настройката на аутокад по подразбиране за радиус.Докато гледах жидеото от урока и лектора се бъзикаше че има дефект(самият той) ,че задава стойностите по същият начин и си мисля че съм прихванал от него:)))))Това в кръга на шегата!Ще изтренирам упражнението пак и ще пиша дали има промяна.Благодарско за включването;)

Нека си погледне посоката на координата Х.Ориентирана е надолу.От там е ефекта.

При мен отначало се получи почти същия ефект в отвора. Като го разгледах, ми хрумна, че по някаква причина цилиндъра не е изрязал докрай предната стена на обекта. Издърпах края на цилиндъра напред така, че да стърчи и от двете страни на обекта и Subtract се получи перфектно.

При мен също се получи така, но се оказа, че не бях прихванала точно Quadrant-a на големия цилиндър / точката, в която поставих координатната система/. И от там след subtrack малкия цилиндър не се изрязваше добре.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.