Защо не са ми активни новосъздадени филтри?

AutoCAD Формула
AutoCAD

На домашния ми лаптоп имам инсталиран Аутокад 2016. Следвам урока, създавам филтри и те са активни, когато трябва да ги използвам за прехвърляне на обекти от един слой в друг н-р. Никакви проблеми.На практика наученото от курса го пробвам и на служебния ми компютър с Аутокад 2010 с др. голям служебен чертеж.На него създавам филтър с малък брой слоеве и пробвам същото както в урока да прехвърля един обект към др. слой. Избирам филтъра, затварям менажера, избирам обекта и от падащото меню ми се спускат всички All слоеве, а не тези от филтъра само, който е активиран(избран). Не мога да разбера какво става.Няма как да представя картинки, първо защото е служебен файл и второ е на др

Здравейте, това се получава от една финна настройка на AutoCAD.

Изпишете в командния ред LA ( Layer manager ) за да Ви се отвори Layer Manager -a ( снимка 1 позиция 1 и 2 ). След което кликнете на иконката за настройки ( снимка 1 позциия 3 - гаечния ключ )

Снимка_2

Следва да ви се отвори прозореца с настройки - показана на снимка 2 позиция 1.

Има едно поле Apply Layer filter to layer toolbar ( снимка 2 позциия 2 ), там трябва да сложите отметка ( на компютъра на който се показват всички layer - и тази отметка най - вероятно я няма ). Сложете отметката, кликнете на ОК и всичко следва да си дойде на мястото.Когато сте кликнал на даден филтър в падащото меню ще се показват само слоевете от дадения филтър.

*Една вметка освен слоевете от филтъра ще се показва и слоя който е бил текущ преди да се избере филтъра, _този_ слой може да не е от част от филтъра.

Снимка_2

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Здравей Краси, Имам отметка на" Apply Layer filter to layer toolbar" в Layer Setting на фирмения ми компютър с версия 2010 - стрелка 2 на твоята картинка по-горе. Имаше отметка и на долната позиция, махнах я и без нея няма резултат. Отново не са активни филтрите ми.С една дума настройката на Layer Setting и на 2-та компютъра са еднакви, на 2016 е Ок , на 2010 -не

Здравей,

В 2009 имаше подобен BUG и след това мислех че са го оправили от Autodesk, но има вероятност пак да се е появил.

Може ли да ми кажеш в 2016 кой Workspace ползваш, т.е. каква е настройката на зъбното колело долу - 3D , Drafting and Annotation ? Може ли също така да ми изпратие файла, ако не можете може ли да покажцете една снимка само на слоевете така както са във филтрите за да видя как са структурирани.

Здравей, На 2016 (домашния лаптоп) настройката е Drafting and Annotation. За служебния с 2010, ще проверя настройката утре и евентуално снимка с слоеве и настройка на Layer setting. Но тя както казах вече е същата като на дом. лаптоп с 2016, където нямам проблеми.

Последно качих фирмения файл(чертеж) на домашния ми Аутокад 2016 и с него няма проблеми при използването на новосъздадени слоеве. Ясно е, че е някакъв бъг с 2010 версия на фирмения ми компютър. Но да спрем до тук, важното е, че знам как да използвам слоеве за някои цели. Благодаря още веднъж за съдействието

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.