Защо имам проблем със zoom in функцията?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте, от вчера имам доста досаден проблем със zoom in функцията в Аутокад. Искам да начертая линия с дължина от 4000мм., при което не виждам изцяло линията. Опитах се да zoom out-на, но не се получи. Опитах Z+enter and A+enter, която заработи, но ако искам да начертая линия, която е с по-голяма дължина се получава същия проблем. Не мога да чертая линия, когато не виждам края й. Преди съм ползвала аутокад и това ми се случва за пръв път. Ако има някоя настройка, която не работи правилно, ще съм доста благодарна. Благодаря предварително.


пп. страхотно начало на курса :) 

Здравей, 


Ето няколко препоръки :

1. Още в началото на чертането да зададеш че units са в mm ( в командния ред изпиши units и след това ги нагласи да са в mm - снимка 1 позиция 1 ) 

2. Още в началото в командния ред изпиши LIMITS и задай OFF

3. Когато не ти "спре"  zoom - a това в повечето случай е на база на регенерирането на чертежа затова изпиши в командния ред Regenauto и задай стойност ON, за да си сигурно че се регенерира модела ти през определен период от време.

4. Ако пак нещата не се получават просто по време на изпълнение със скрол  zoom in или zoom out "спира" до определено положение, тогава просто изпиши Regen  в командния ред и следва да можеш да zoom in ( zoom out ) - неш още и още - повече за това какво да се прави при тази точка може да видиш тук в тази тема  :  http://aula.bg/question#id-108160000001

5. Може да приложиш и следната стара техника просто направи една линия дълга 50000 единици ( просто я начертай ) и след това задай zoom ( Z ) и след това избери Extend  ( E )  и след което regen и след това със скрола на мишката zoom out.

Ако не се оправят нещата със zoom - а пиши тук в тази тема.


Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Здравей Краси, благодаря за отговора. Аз гледах и в интернет и това като цяло са решенията на проблема, които го решават частично. Доста е досадно понякога. Regen командата работи, но донякъде само. Тази идея за голямата линия според мен е много добра и ще я пробвам със сигурност. Поздрави! :)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.