Вътрешна/външна резба

AutoCAD Формула 3D
AutoCAD

Към Мирослава:
Благодаря за отговора, може би ще стане по този начин, но това е много труд за създаването на една резба: създаване на профил за всеки вид резба (динамични блокове?) - това също ми се струва много трудоемко.
Към г-н Цукев:
Има ли друг, "по - лесен" начин за изчертаване на резба в солиди в среда на ACAD?
Поздрави,
Олег.

Динамичните блокове са много лесен начин за създаване на винт/болт.

Реално един динамичен блок съдържа всички размери и се състои само от няколко параметъра. Имаме такива примери в курса за динамични блокве.

Това обаче е само за 2Д. 3Д динамични блокове няма и това би било префектното решение на този въпрос. Но.... просто още не са ги направили. Има заобиколни начини, но не мисля, че стават за конкретно тази задача.

Тук варианта на Мирослава може да се приложи и не е бавен. Може да се пазат изходните линии за SWEEP и да се модифицират, за да се създават други резби, ако това е задачата.

Здравейте, основният ми проблем е с разстоянията и тука е момента да попита. Как с команда dist, да премеря дълбочината на последният отвор, който правиме с цилиндъра. Никакжи прилепвания не ми вършат работа.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.