Може ли да се използва автоматичното съдържание, за да се създаде линк към Word или Excel, за да се добави примерно към обяснителна записка или някакви изчисления?

Организация/Управление на проекти с AutoCAD Sheet Set
AutoCAD Sheet Set
Организация/Управление на проекти с AutoCAD Sheet Set

Идеята ми е дали може да се създаде диманична връзка за автоматично съдържание към Word или Excel? Идеята ми е, че в Офис пакета на Майкрософт в нашия офис използваме шаблони, които не бихме искали да вкарваме в Аутокад. И за удобство и по-лесно редактиране бихме искали да използваме Microsoft Office. Най-лесно е да се копира информацията от sheet-а със съдържанието от Аутокад в Word примерно, но така няма да остане динамична връзката и при корекция ще е нужна ръчна актуализация.

Здравей, Калин.

Ето няколко насоки и предложения:

 1. Съдържанието е в табличен вид в CAD, така че може да си я експортираш в .csv файл, който да е нещо като summary файл, съответно да направиш препратка към тази база данни към ЕXcel таблица и всеки път, update -вайки .csv файла да Update - ваш, съответно ще Updat-ваш и самата таблица, която взима базата данни от там. Тази процедура процедурата е малко като при DataExtraction.

 2. Ето това е допълнителна програмка ... платена обаче ...

http://www.dotsoft.com/toolpac.htm която би ти свършила работа.

Много ти благодаря, Краси, за информацията!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.