AutoCAD Формула
AutoCAD

Може би не е коментара към правилното видео(модул) ,но в това видео ми направи впечатление,когато позиционирахте мебелите ,че ги маркирахте втори път ,след като преди това ги бяхте маркирали за да завъртите.
И тъй като нашата крайна цел в курса е да се научим да чертаем умно и да се възползваме максимално от програмата Аутокад,смятам ,че конкретно в случая можем да спестим още някои клик ,а в някои случаи дори и доста време.
Това за което говоря е ,че след като сме си играли да маркираме обектите(в конкретния случай можеше на куп да маркираме всички обекти,но често се случва да се налага със shift да маркираме множество обекти,което от своя страна ни е отнело 10/20 сек понякога дори и 1/2 мин.) и сме ги преместили с командата Move,ако след това веднага искаме и да завъртим същите обекти,вместо да маркираме отново обекти можем просто когато аутокад ни попита да изберем обекти(в командния ред изпише select objects ) можем директно да напишем р(латинско за previous) като по този начин казваме на аутокад да селектира обектите които сме селектирали за предишната команда.
От изгледаните до момента от мен видеа ,не съм забелязал да сте споменали за тази хитринка ,затова и написах горните редове,но пък ако сте го казали и съм я пропуснал ,моля да бъда извинен.

@Landjev
Това е добър трик и благодаря, че го споменахме.
В това видео за филтри за слоеве обаче темата е друга и искам максимално ясно да се види стъпка по стъпка какво правя.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.