Може ли... в раздела за Лейаути - антетка и завъртане в viewport

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте, в предишния модул за да бъде изчерпателен, би могло да се добави видео урок в който да се покаже как се прави антетката на чертежа плюс това как да завъртаме чертежа в viewport (примерно не да го движим на ляво, дясно, горе и долу ами и завъртане под някакъв ъгъл). Иначе благодарности за курса, като за начинаещи е много добре направен. Видео уроците са много по добре запомнящи се от четенето.

Имаме два варианта.


А. Или да завъртим самият viewport просто чрез командата rotate

Б. Или да ползваме командата alignspace за да завъртим модела, който е вътре в viewporta, а самият viewport да си остане същата геометрия.


По принцип alignspace се използва основно за 2D, при 3D ефектът може да се постигне и с orbit

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.