Как се променя динамичен блок с Edit Block In Place

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте! Не съм се включвала до сега с въпрос и използвам първо възможността да благодаря на целия екип за прекрасно поднесеното обучение! Във видеото показахте как при някаква промяна на елемент в блока, тази промяна засяга всички едноименни блокове поставени в чертежа. Това валидно ли е и за динамичните блокове, защото установявам, че ако променя някакъв параметър на динамичен блок, то тази промяна не се отразява в другите едноименните динамични блокове и също така при използване на командата edit Block In Place върху динамичния блок той губи динамичността си.

Здравейте, това не е валидно за един динамичен блок. Ако решите да направите, промяна на един динамичен блок посредством Edit Block in Place, следва промяната да се отрази само за блока на който правите промени посредством Edit Block in Place, като той не само губи динамичноста си, ами направо става нов блок ( с ново име ), т.е. ако направите промяна следва да се отрази само на него, НО не и на другите.

Да, така установих и аз по метода "проба" - "грешка". Благодаря за отговора!

Здравейте! С блок редактора промяната на нещо в един блок води до промяна на всички едноименни динамични блокове. Ако се променя стойноста на атрибут на динамичен блок се променя само на този блок. Ако се маркират няколко едноименни блока в лентата на състоянията или в "Балона" може да се промени стойността на атрибут на всички маркирани блокове едновременно, което в някои ситуации е много полезно. Може би съм малко на страни от посочения проблем, но споделям моя опит. Поздрави!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.