Как да изкарам  два чертежа с  разични мащаби на един и същ лист ?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Как да направя два различни Layouta като единия чертеж да ми е в мащаб 1:25,а другия М 1:250 и когато ги искарам двете да са ми на един лист?  

Здравейте!
Първо: -дълго е за описание
Второ:- Както е зададен въпроса "...два различни Layouta..." изобщо не може да стане
Трето: Има основен курс "AutocadFormula" в който може да получите необходимите знания и отговор на въпроса но префразиран: В един Layout да имате два чертежа с различен мащаб и да бъдат разпечатени.

Здравейте! Ако сте наясно как да изкарате еднин чертеж на един лист, то по същия начин изкарвате втори чертеж на същия лист. Като кликнете в съответния Wiewpost през който гледате в моделното пространство ще зададете желания мащаб . Но трябва вече да знаете да ползвате анотативните мащаби за да не настане всемирния хаос и да се чудите защо при един мащаб шрифтовете са огромни а при друг не се виждат. Същото се отнася за дименсиите и за анотативни блокове ако ползвате. Така че Формула едно Ви е необходима, става въпрос за курса. Поздрави!

Сметни си разликата в скейл-фактор между двата чертежа и направи единия в допълнителен прозорец. Във въпроса ти разликата е 10.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.