AutoCAD Формула
AutoCAD

Днес имах следния проблем:получих едни чертежи на диск и трябваше да ги разпечатам, но когато давах печат директно бя изхвърляна от аутокад.Използвах наученото в курса и проверих състоянието на слоевете и там се оказа, че всички принтерчета на всички слоеве са бледи, реших че не са активни, но дали е така и как да го оправя. Аз свърших работа по следния начин : направих чертежа на pdf и после го принтирах. Но имаше чертежи при които и по този начин не ставаше.
Не знам дали обясних добре и дали ме разбрахте.

Здравей,

Когато иконата на принтера в слоевете е по-бледа (неактивна), този слой не се печата. Така е по подразбиране за Defpoints. В новите версии вече вместо това се появява червен знак до принтера, който показва, че слоя не се печата.

Дали ще принтираш директно към принтер или ще създадеш PDF, изгасените слоеве няма да се печатат и при двата случая.

Щом те изхвърля AutoCAD, което предполагам означава, че забива и програмата се загася, то проблемът е по-скоро друг - файлове, правени на по-висока версия или друга програма и експортирани към Аутокад, които твоят драйвер за принтер не харесва.

Имаш няколко варианта:
1. Да се опиташ да оправиш тези файлове с audit, да изтриеш всичко излишно и да ги почистиш с purge.
2. Да пробваш да ги отвориш с по-висока версия на AutoCAD.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.