Автоматични 2Д разрези от 3Д модели с ViewBase

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо ми изписва Inventor server failed to load?

  Стоян:

  При команда viewbase, а при избор на From Model Space от менюто ми дава да селектирам обекти. Ползвам AutoCAD 2015. Някакви съвети?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Стоян. Каква е версията ти на windows- a ... предполагам че е  e 8.1 64 bit ?

  Краси Кръстев:

  Ако предположението ми вярно, то най - вероятно тази тема

  http://aula.bg/question#id-115673600001 
  в която съм дал коментар най - вероятно ще ти помогне ( само уточнение ако теглиш update за който съм писал там .... трябва съответно да е за invertor - a ти ).
  Стоян:

  Здравей, използвам Windows 7 Ultimate x86.

  Краси Кръстев:

   Все пак пробвай с описания начин в темата която споменавам по - горе да си инсталираш SP 1 за AutoCAD - съответно за win 7 ultimate.Ако пробваш  и не се получи въпореки инсталацията пиши да търсим друго решение на проблема.

  Стоян:

  Благодаря за насоките. Инсталирах SP2 и проблема вече е решен!

 • Защо не мога да изпълня Viewbase ?

  Алекс:

  След стартиране на Viewbase ( в Layout Empty)  и после избор на From Model Space, командата се изключва и нищо не става?Аутокад 2014

  Краси Кръстев:

  Здравей, може ли първо една снимка на това както ти изписва AutoCAD когато командата се изключва и нищо не става .... ии един друг въпрос win 8 64 bit ли ползваш, защото при него има един специфичен момент при ползването на тази команда ?

  Алекс:

  Изгледах видеото много пъти, стартирам ком. VIEWBASE / същото е и като избера горе BASE/from Model space , после изписва ми да избера Source-избирам Model space, кърсорът се променя като за избор на точка , но като дам клик на листа, нищо не се случва...Прекратява командата,..... а във видеото на Иван, при него курсорът е закачен за обекта и обекта се вижда преди да клик на листа

  Алекс:

  използваме WIN 7, 64 bit


  Алекс:

  Няма как да заснема какво става на екрана, защото нищо не става, нито пък излиза някакво съобщение


  Краси Кръстев:

  Здравей, нека направим така, изтегли си файла, след което направи един save as с име да речем TEST_VIEW_BASE, след като го save as - неш, изтрии layout -тите които са създадени във този файл ( empty и ready )  след това направи един quick save на новия файл ( Ctrl + S ), тествай в Layout 1 ( layout 1 ще ти се създаде като служебен веднага щом изтриеш layout - тите empty и ready ), като първия път няма да се получи най - вероятно прави го докато не се получи както в снимка 1 

  Краси Кръстев:

  Пиши дали се е получило така, интересно ми е защото и при мен даде този проблем и така както съм описал по - горе се оправи.

  Алекс:

  жес-ток..... от  първия път в Layout 1

  Краси Кръстев:

  Дам явно някаквъ бъг с файла се получава когато веднъж вече е направен VIEW BASE , ок важното е че е проработило и действа и при теб ;)

 • Как да позиционирам обекта в модела спрямо 3D куба лесно и точно за да получа качествен разрез ?

  Албена Христова:

  Много ми е трудно и почти невъзможно да позиционирам обекта в модела - разреза ми не се получава. Дали е така или има някакви настройки на Rotate или просто това са възможностите на програмата ?  И ако няма начин, значи единствено ако започна чертежа в точния изглед спрямо 3D куба - само тогава мога да направя точен разрез ? Благодаря !

  Краси Кръстев:

  Здравей, Албена Христова.


  Проблема най - вероятно тук проблема е в завъртян Viewcube за дадения viewport и затова се виждат така нещата, НО ако не ти представлява проблем прати ми чертежа на kr_krastev@abv.bg за да го погледна, като ми опишеш къде точно искаш да е разреза.   И друго това е насочено малко към 3D чертането, не знам дали си минала курса AutoCAD 3D. Там относно изгледи, работа в 3D координатни системи има около два модула, които са изцяло насочени с основни техники за това как да се борави в 3D пространството на AutoCAD.
  Тук в този модул по - скоро се показват най - практичните нововъведения в по - новите версии през годините ( както е и описан модула е още един Бонус към курса който ти показва нововъведенията )
  Албена Христова:

  Да, това е проблема и е ясно, че трябва да се чертае в равнината на погледа на куба, а не съм минала курса за 3D. Благодаря !  

 • Краси Кръстев:

  Здравей, Пламен.

  Ео тук в тази тема:

  Защо не мога да изпълня Viewbase?

  има разяснение на казуса, като съответно е дадено решение, което е проработило. Прегледай всичко което е препоръчано, следва да сработи и при теб.

  Ето и още няколко теми по отношение на този проблем:

  Как мога да си активирам VIEWBASE на версия 2014 Win 10!?

  http://aula.bg/question#id-115673600001

  Пламен:

  Благодаря . Ще пробвам !