Въпрос към урок: Представяне на HTML и CSS от курс: HTML5 и CSS3

Защо Atom?

Уеб дизайн
HTML
CSS
Програмиране
Atom
Notepad++
HTML5 и CSS3

Здравейте, използвал съм Атом и преди, но не знам защо се предпочита за правене на упражнения. Причините, поради които аз съм категорично против Атом, са : - всеки път се отваря все по-бавно и води до забавяне производителността на компютъра (установих че не само при мен е така); - липса на възможност да се запаметят последните настройки (бях му дал да запамети, че искам всеки път да ми отвяра определен файл, не го прави); - самата инсталация е бавна и размера на редактора е по-голям, отколкото на всички останали текстови редактори.

Аз лично използвам Visual Studio Code и го препоръчвам много повече от Атом.

Не знам коя версия на Атом си ползвал, но не мога да се съглася с повечето ти аргументи (забавяне и запазване на отворени файлове). Използвам Атом като инструмент професионално, от както е излязъл, и нямам никакви подобни проблеми. Размерът на инсталацията е ~100МБ (на VS Code е два пъти по малък), а това зависи от броя плъгини които идват включени по подразбиране, за да улеснят бързата и лесна инсталация в началото.

За мен изборът е по-скоро лична преференция. Аз лично не харесвам подхода на Майкрософт да копира наистина добри продукти и решения. За справка - Атом излезе началото на 2014, а VS Code точно година по късно, базиран на абсолютно същите технологии.

Но пак ще кажа - това е мое мнение и аз съм направил своя избор. Между двата продукта практически няма разлика и изборът е индивидуален.

Атом използвам и в курса, защото го познавам и мога да помагам ако има нужда.

Не знам относно забавянето, но чета и на други места, че има известно забаваня в реакциите на компютъра при опит да се отвори Атом, както и това с документите. Иначе аз на работа използвам Notepad ++ , но като цяло не ми допада, нзй-вече заради факта, че при евентуален ъпдейт ми премахва всички настройки, който съм си направил, и след всеки нов ъпдейт ми се налага да си ги слагам наново (което е дразнещо). Понеже тогава и аз бях започнал да изпозлвам Атом, опитах да убедя шефа ми да преминем на него, той отказа. По-късно срещнах vs code и си бачкам на него от вкъщи (когато се налага).

Аз нямам никакви проблеми. нито забавяне при отварянето и зареждането на програмата, не знам дали няма общо с производителността на самия компютър, версията, антивирусната и т.н.. Моята "проблем" е, че се използва версия на операционна система, която въобще не познавам .. :)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.