Защо се получава така?

Видео
Adobe After Effects
Видео ефекти
Тайните на After Effects

Използвайки Warp Stabilizer VFX с мое видео, започва да ми върти картината и като цяло видеото. След анализиране ми показва: To avoid extreme cropping set Framing to Stabilize only or adjust other parameters. Избирам Stabilize only. Видеото е: Width/Height 1280/720

Здравейте,
опцията "stabilize only" само ще стабилизира картината (на базата на параметрите), но няма да изреже краищата на кадъра така че да стои относително добре. Възможно е при много силни отмествания на камерата да се получи подобен ефект, защото алгоритъма ще се опитва да компенсира движението на камерата. Бих препоръчал да се намали "Smoothness" параметъра, да кажем на 10%, може и по-малко първоначално, но опцията "Framing" бих я върнал на "Stabilize, Crop, Auto-scale".Тогава би трябвало да се отмества по-малко картината, като самия ефект че изреже оптимално видеото.
Интересно ми е след стабилизирането в "Auto-scale" секцията на ефекта, каква е стойността в скобите?

Друг вариант е в при подобен случай, ако трябва да се запази максимално стабилна картина, в последствие да се донамести картината на ръка, т.е. чрез трансформациите на самия layer.

Бих добавил и още нещо. Ако искаме да стабилизираме по-сериозно дадено видео, това ще означава и да изрежем по-голяма част от краищата на кадъра, за да не виждаме въртенето и скалирането на самото видео, което се получава при стабилизирането.

Поздрави

Здравейте.


По никакъв начин не намирам "warp stabilizer". Използвам After Effects CS5, това, което намирам е "Stabilize Motion", което предполагам е нещо доста по-различно. Възможно ли е да е с друго име в по-старата версия?


Здравейте, "Warp Stabilizer" за първи път е включен във версията AE CS 5.5 В CS 5 и по-стари версии, за стабилизация и тракинг, се ползват "Mocha" и "Tracker tool".

Благодаря, Мая.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.