Работа с диаграми от ресурси тип Work (Диаграма на работната ръка)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой изглед може да визуализира диаграма на работната ръка?
В изгледа Resource Usage
В изгледа Resource Sheet
В изгледа Resource Graph

Въпроси и отговори

 • Защо не се вижда работната ръка?

  Irina Baleva:

  Защо не се вижда работната ръка ?
  Penka Ivanova:

  Project :Защо се налага да разглеждаме диаграмата в конкретна операция; На версия Project 2010 съм и не разбрах от къде се извиква Bar Styles  и как точно действа?

  Краси Кръстев:

  Здравей, инж. Пенка Иванова Налага се защото за точно определената операция имате ресурс тип Work там където нямате няма да ви се появи - от ( снимка 1 ) ( снимка 2 ) може да видите тази разлика.

  Краси Кръстев:

  Относно втория въпрос за Bar Styles - вариант 1 - десен бутон върху празно поле в областа на диаграмата за която искате да направите нещо по Bar Style - a и след което избирате Bar Styles и съответно се показва прозореца ( менюто ) ( снимка 1 ) , 2 ри вариант е да кликнете бързо два пъти с ляв бутон на бяло поле в обаста на диаграмата за която искате да ви се покаже Bar styles и прозореца директно се показва ( снимка 2 )  ( по 2 рия метод е показано мисля в урок вече съм забравил ). Надявам се да съм бил полезен с отговора и да се е получило.

  Irina Baleva:

  Отговорих си на моя въпрос сама :) 

  Irina Baleva:

  Когато се промени на Bar , съответно се появявя и диаграмата на работната ръка

  Irina Baleva:

  ето и резултатът 

 • Защо се налага да разглеждаме диаграмата в конкретна операция

  Penka Ivanova:

  На версия Project 2010 съм и не разбрах от къде се извиква Bar Styles и как точно действа?

  Краси Кръстев:

  Здравей, по този въпрос може да погледнеш тук в тази тема aula.bg/question#id-110912000001   . Там под твоя въпрос съм дал отговор за Bar styles,както и на въпроса защо разглеждаме в точно определена операция диаграма на работната ръка.Надявам се да съм бил полезен и да ти свърши работа.

  Penka Ivanova:

  Благодаря Ви, всичко е ОК!

 • Мартин Симеонов:

  Здравей, можеш ли да обясниш малко по - подробно за каква грешка става въпрос?

 • Защо диаграмата започва преди началото на дейностите?

  Елена Чернева:

  Здравейте, може ли да попитам защо диаграмата на работната ръка ми започва преди началото на дейностите? Моля да ми кажете къде бъркам?

  Антоанета:

   Едно мнение -според мен е заради избора в timescale - месеци - ако избереш  дни - ще изравни. А ако на  диаграмата включиш work ще се види,че часовете работа са само за няколко дни - в зависимост какъв е  календара , с който  се работи.

  Мартин Симеонов:

  Изпратете ми графика на simeonov.martin@gmail.com и ще го огледам. Това ми прилича на някакъв бъг, но въпроса от тук на татък е как да го заобиколим.

  Мартин Симеонов:

  Грешка. Антоанета е права. Заради началната дата застъпваш предходния период с един или няколко дена. Респективно Project слага натоварване за цялото деление.

  Елена Чернева:

  Благодаря за отговорите. Смених както Антоанета ме посъветва timescale на дни и пак същото :( Изпратих на e-maila  на инж.Симеонов файла дано да открие къде ми е грешката, за да знам ако в бъдеще ми се появи от къде да си го оправя.

  Антоанета:

  Ако  долната  скала е в дни не може  да не изравнява-това , което се вижда  на снимката - и на долната скала са месеци..

  Мартин Симеонов:

  Здравей Елена, ще публикувам отговора така, че и другите колеги да имат представа в какво е бил проблема.

  Та, проблема е, че периода ти почва примерно в началото на месеца, а графика няколко дена преди него. Тези няколко дена създават предходен период. Ако смениш дата от Project > Project Information на първата дата от месеца би трябвало да стане.

 • Как се слага текст?

  Ивайло Иванов:

  В примера (снимка 1) няма текст "Работна ръка[12]" за целия клон В и К, респ. "Работна ръка[8]" за целия клон "Строително-конструктивна и архитектурна", за разлика от видеоклипа (снимка 2), където има съответния за даден клон текст. В предния урок, когато слагахме брой работници за дадена задача, автоматично се изписваше този брой, но само за конкретна задача, а за клон - не. Как тук във видеото е показано, че е изписан броят на работниците и за клона (клоновете)? Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  Здравей Ивайло,
  В клипа назначавам ресурсите по клоновете, а не по задачите. От там идва разликата.

 • Каква е линията?

  Ивайло Иванов:

  Каква, моля, е тая линия от клипа на урока (картинка 2), как се появява и защо я няма в примера (картинка 1)? Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  На първата картинка виждаш Project Start и Project Finish, а на втората Current Data

 • Как се подреждат ресурсите?

  Николай Чакъров:

  Ресурсите в изгледа Gantt Chart в колона Resourse Names и в графиката се подреждат по азбучен ред. Мога ли да ги подредя по мое желание - най-важния ресурс да е първи?

  Дарина Иванова:

  Ако изискването е да са по азбучен ред, за да се обработят, може да се имитира нарастващ ред с номер пред името.