Допълнителни възможности на връзките

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
По какво се различават връзките FS и SF?
Те са симетрични
Не се различават
SF не може да бъде използвана за събития

Въпроси и отговори

 • Защо двете задачи от Start to Start започват едновременно, и в същото време между тях има отстояние?

  Наталия Паликова:
  Защо двете задачи от Start to Start започват едновременно, и в същото време между тях има Lag? Това не означава ли, че втората задача ще започне с брой дни по-късно от първата, а не едновременно с нея? Или посочения пример означава, че задачите една спрямо друга започват едновременно, а отстоянието на втората е спрямо началото на проекта, а не на първата задача?
  Мартин Симеонов:

  Здравей,
  ако визираш примера от видеото всъщност между тях има Lag  -1d. Принципно ако няма такъв трябва да започнат едновременно.

  Можеш ли да снимаш, какво точно се е получило при теб?

  Станислава:

  Според мен връзките означават просто последователност.

 • Как се сменят почивнитв дни?

  Ивайло Иванов:

  В основния вид броят на дните се отнася само за работните дни при 5-дневна работна седмица. Как се прави корекция на почивните дни (маркирани леко в сиво), ако не са събота и неделя, а са други (празници някакви, примерно) или работната седмица е 6-дневна (в Либия например), или се почива в някой работен ден, а се отработва после някоя събота заради неработния работен ден? Благодаря.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Ивайло.

  Подробно разяснение на въпроса ти се дава в целия модул 4 на курса ( Създаване и промени на календари ) - в него са включени уроци за създаване на нови календари ( задаване на работни дни в месеца, колко часа да е работния ден и т.н. )
  Лиляна:

  Защо project прие 8.8.2014 за началото на графика?

  Лиляна:

  Защо всеки път трябва ръчно да сменяме на Autoschedule, a не щтракнем долу на зеленото и не изберем Auto за всички нови задачи?

  Мартин Симеонов:

  Здравей Лиляна,
  И двата варианта биха свършили работа, но при заснемане не се ползва оптимално бързия начин с цел хората да могат да проследят по лесно показаното.

  Принципно, ако гониш по - бърза работа мога да ти препоръчам клавишните комбинации базирани на Alt. За пример, когато отвориш Project и нов файл просто натисни Alt и ще ти се покажат малки букви до всеки рибон и бутон.

  Така например аз стартирам Project Information с комбинацията Alt > R > I. Обърни внимание, че не се натискат едновременно, а последователно.

 • Как да зададем работна седмица?

  Дияна:
  Може ли да зададем работна седмица от понеделник до събота примерно, вместо традиционната работна седмица от понеделник до петък. Питам,понеже забелязах във видеото,че програмата отчита събота и неделя като почивни дни при задаването на продължителностите. Благодаря!
  Мартин Симеонов:

  Здравей, това става през календарите. Има доста видеа заделени за тази тема но са по - нататък в курса.

 • Защо не се отмества повече?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, при връзката FF не се позволява отместване преди началото, ако лагът е -5 дни, примерно, т. е. да отива вляво преди началото (не се появява предупреждението, което се появява за връзки SS с лаг -1 ден и за SF), а отместването опира до началото и повече не отива вляво (отива вляво максимум до -3 дни, т. е. само до началото)? Благодаря.

  Мартин Симеонов:

  Станал е някакъв бъг с календарите. Принципно би трябвало да да се отмести по - рано.