Какво изображение ми трябва за текстура?

3ds Max
3D Моделиране
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

Здравейте незнам дали точно тук е правилното място да задам няколко въпроса но се надявам да има кой да ми отговори. Аз съм начинаеща и не съм наясно при визуализирането на интериор примерно на стая и при избор на определен цвят и материал ПДЧ ламинат модел на трапезарна маса осветление и всичко което включва интериора за една трапезария.. Можем ли да ползваме jpg формат или ако не какво точно трябва да търся ... има ли изобщо вариант при избор от каталог на реален модел и цвят да бъде поставен ? Може би доста объркано зададох въпроса но съм доста начинаеща. Благодаря предварително!

Здравей, за един интериор ще ти трябват както изображения за текстури в .JPEG формат, така е възможно и обекти от каталози които да използваш на готово за твои цели. В този PDF можеш да видиш какво има в един такъв каталог от който можеш да използваш модели за твоите сцени. За осветление 3ds Max си има собствени инструменти, но могат да се добавят и външни файлове за по - добър ефект. Дали точно .JPEG? Аз лично не съм привърженик на този формат за съхраняване на изображения, тъй като е с компресия и има загуби, но като търсиш това което ще ти трябва едва ли ще попаднеш някога на нещо друго като формат.

Здравейте благодаря за отговора но имах впредвид даден модел примерно на лампа стол или маса да се вмъкне в сцената... или всеки един обект трябва да се чертае..?

За библиотеките знам да че мога да използвам някой неща но с тях ли трябва да се огранича ? Благодаря

Да могат да се вмъкват готови обекти. Това много улеснява процеса на визуализиране. Можеш да си направиш както твоя собствена библиотека от твой елементи и обекти, така и да използваш готова на други разработчици като Evermotion, Model + Model, CG Axsis. В по горния отговор съм ти посочил PDF -a с описанието на един от тези каталози. Лошата страна е че това са платени библиотеки . Могат да се потърсят и свободни модели разбира се.

Благодаря Георги !

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.