Въпрос към урок: Unwrap UVW от курс: 3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX

Как да си направя собствени текстури - текстил и кожа?

3ds Max
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

3 DS MAX 2014
Извинявам се, че въпросът ми е леко извън темата и изучаваната програма, но все пак е свързана с нея.
Голям проблем ми е това, че има прекалено малко текстури. По какъв начин мога да си ги направя. Споменавате в 13 урок за Photo Shop. Ако я изтегля / не съм и работила с нея / ще мога ли да си изготвя по голям обем текстилни текстури. По какъв начин да си ги направя и прехвърля в 3 DS MAX ?
Благодаря предварително за отделеното време !

 Здравей, въпроса ти е съвсем уместен,но преди да започнеш да се занимаваш с допълнителен софтуер, за да си ги правиш, може би по удачното решение за момента е да използваш готови текстури . Ще ти предложа няколко варианта, с който ще можеш да си направиш доста „пълна” библиотека J  :

1- Google Image Search – винаги е добро начало J … пишеш в Google типа на текстурата (добре е да е на английски), добре е да
добавиш и думичката free (за да не са обект на авторски права)  и натискаш бутона Search -> след това избираш бутона Images, а от бутона Search tools може да избереш Large, за да се показват само големи изображения  и имаш мнооого текстури J (виж прикаченото изображение)

2- Социални мрежи за споделяне на изображения :

www.flickr.com

www.pinterest.com

3-Сайтове за свободно споделяне и разпространяване на текстури :www.cgtextures.com/

texturemate.com/

freestocktextures.com/

lostandtaken.com/gallery

subtlepatterns.com/

4-Някой платени сайтове за изображения :www.shutterstock.com/

www.istockphoto.com/ 

Разбира се има и много други, но се надявам,че като начало ще са
достатъчни.

Може всеки да допълни списъка със следващи коментари J

Благодаря за сайтовете и отговора ! 

На адрес http://www.vray-materials.de/ срещу кратка регистрация могат да се свалят готови настроени материали на метал, дърво, стъкло, текстил и какво ли не още. В ю-тюб по ключова дума "vray-materials.de" могат да се намерят филмчета как да се заредят свалените библиотеки в 3ds max.

Друго добро решение са готовите библиотеки на Sigershaders  http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/v-ray-material-presets-pro  Получавате огромно количество настроени материали като текстил, метал стъкло, течности, алкохол и др, които едва ли въобще някога ще изпулвате всички. Лошата страна е, че тази библиотека е платена (19 €), но ако се поразтърси човек какво ли не намира.

Благодаря искренно, непременно ще се пробвам да ги сваля

https://www.all3dfree.net/ Тук също има готови материали и текстури,коите може да се свалят дори без регистрация;)

Благодаря. Тези каталози, библиотеки, имат ли опции, от които можем да разберем, с какъв рендер са направени материалите и текстурите и как можем да се справим при ситуация с материал и текстура, които са направени с друг рендер с който не работи нашия Max? Как можем да се справим с мерните единици, импортнати обекти с погрешен мащаб? И най-важният въпрос, не на последно място е какво трябва да знаем, за да не е нужно да се справяме с темподобни затруднения?

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.