Трябва ли да избера Mental ray задължително?

3ds Max
3D Моделиране
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

Здравейте,

Разбирам че това да избереш сега рендер е много важно занапред, затова въпроса ми е тъй като искам да използвам V-ray за рендер, по-добре ли ще е от този урок нататък аз да премина към курса за рендиране с V-ray и да не гледам и разучавам уроците ,свързани с Mental ray напред, или е добре да изгледам тях първо и след това да премина към другия курс? Ще се объркам ли, ако започна с Mental ray, и после с V-ray или ако оттук нататък използвам курса за V-ray ще пропусна ли неща от програмата като цяло.. дано успях да обесня какво ме притеснява .. :/

Здравей,
хубаво е, че на това ниво се замисляш и го решаваш това, тъй като найстина е важно занапред. Има различия между двата рендер енджина в доста от основнит енасоки за работа- светлини, материали, настройки ... Въпреки това, съвета ми е да изгледаш този курс до край, дори и само информативно, тъй като след това ще видиш колко много общи неща има в структурата и типа на отделните различни обекти между двата рендер енджина. Още повече, до края на курса има и неща, който са общи и основни и са свързани с Мах, който също могат да ти бъдат полезни. Относно структурата на материалите в курса с Mental ray разглеждаме Arch&Design материала по подробно, на който ако познаваш свойствата, може много лесно с проста логика да прехвърлиш знанията си върху V-ray материалите. Същото е и за осветлението. Основната разлика, ще бъде в настройките на рендера, но в курса по V-ray са разгледани много подробно всички настройки с нагледни примери, така че там ще видиш повече за това и как да се избират и как да се използват настройките. Нещата са много аналогични и не би трябвало да се объркаш, а и няма лошо да познаваш и малко от Mental ray. Съвета ми е да си довършиш този курс и след това да се прехвърлиш на курса по V-ray. Ако имаш други въпроси и има нещо друго неясно, продължи темата тук и ще се опитаме да поясним отново нещата и да помогнем.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.